Wat Is Een Elektrische Fiets En Hoe Presteert Hij?

Een elektrische anwb fietsaccu is in alle opzichten een traditionele dagelijkse fiets die is uitgerust met een elektrische motor om de voortstuwing te ondersteunen. Deze motoren zijn, beperkt door de federale wet, tot 750 watt elektriciteit en twintig mijl per uur topsnelheid.

De meeste elektrische fietsen zijn ontwikkeld om aan die specificatie te voldoen, maar sommige overtreffen ze. Elektrisch aangedreven fietsen kunnen worden gemaakt van kits voor ongeveer $ 500 tot $ 800 dollar of nieuw worden aangeschaft voor tussen de $ 400 en $ 3500 pond. Zoals met elk item en in het bijzonder een auto, krijg je meestal datgene waarvoor je uitgeeft. Elektrische fietsen worden aangedreven door een oplaadbare batterij(en), en het reguliere assortiment is rond de twintig kilometer. Het bereik kan enorm variƫren, afhankelijk van het overtollige gewicht van de fiets en berijder, wielmaat, type gebruik en terrein. Ze zijn er in de grote verscheidenheid aan soorten en afmetingen van kleine elektrische vouwfietsen met 16 en 20 inch wielen voor forenzen en flatbewoners tot 28 inch en 700c maten. Elektrische fietsen vereisen geen licenties of verzekeringsdekking om te werken, maar veel staten hebben leeftijdsbeperkingen.

Verreweg de meest voorkomende vorm van motor die wordt gebruikt in elektrische fietsen is echt een naafmotor. Deze kunnen zowel op de instap- als achterwielen worden gebruikt en hoeven geen kettingen, riemen of tandwielen te hebben. De motor is eigenlijk de naaf van je wiel en bestaat uit twee concentrische ringen van tegenover elkaar liggende elektromagneten. Wanneer energie door de batterij wordt toegevoerd aan de motor, zorgt de tegengestelde magnetische aandrijving ervoor dat het wiel gaat draaien. Zo’n motor is min of meer volledig stil en vereist geen routineonderhoud. Hoe hoger het wattage van de motor, hoe meer elektrisch vermogen hij levert. Een kanttekening aan de andere kant. Er bestaat geen standaard voor het meten van wattage. Veel marketeers van deze producten en oplossingen gebruiken hun piekoutputhoeveelheden in tegenstelling tot de werkoutputhoeveelheden. Een motor met een piek van 1000 watt kan een motor van 500 watt zijn in zijn normaal functionerende output. Je moet zeker ontdekken welke. Alleen gemeenschappelijk functionerende output is echt vergelijkbaar.

Batterijen zullen ook cruciaal zijn met betrekking tot die items. De meest populaire Battery Sealed Guide Acid (SLA) is misschien wel de goedkoopste en levert de allerbeste versterker enkele uren (ah). Dat gezegd hebbende, SLA-batterijen wegen 3 keer wat een lithiumbatterij doet en uiteindelijk lager dan een 3e als verlengd. Een Lithium LiFePO4-batterij zou de duurste batterij zijn en heeft een lage ah, maar is zeker het lichtste lichaamsgewicht en gaat het langst mee. Je zou twaalf 12 volt SLA-batterijen moeten aanschaffen, installeren en verwijderen, net voordat je lijkt opgesloten in de dagelijkse levensduur van een achtenveertig volt LiFePO4-batterij. Nikkel-cadmium tuimelt samen met andere batterijen ergens tussenin. Een lichtgewicht lithiumbatterij schuift normaal gesproken weg van het batterijrek om eenvoudig binnenshuis op te laden in plaats van een stopcontact te vinden om de hele fiets in te pluggen. Lithiumbatterijen zijn zeker veruit de meest ecologisch gastvrije van alle beschikbare batterijen.

De elektrische fietsen die uit kits zijn gemaakt, zijn meestal de beste keuze met betrekking tot prijskaartje en efficiƫntie. De meeste fietsen die mensen al hebben, zijn uitstekende machines voor veel van die mensen die zijn gebouwd als elektrisch aangedreven fietsen. Als je zorgvuldig je kit selecteert, krijg je een veel indrukwekkendere motor, superieure batterij en tal van andere kenmerken die je niet kunt vinden op de in de fabriek gebouwde fiets, en je omgebouwde fiets zal meestal minder wegen. Een goed pakket moet de motor vooraf in een wiel hebben gebouwd (een instapwielpakket is veel gemakkelijker in te stellen), motoruitschakeling met dubbele rem, een draai- of duimgas, een motorcontroller, kabelboom, plus een montagerek voor de batterij met behulp van een slotmechanisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *